Jeugdschaatsen

Wil je lekker actief bezig zijn? Wil je de basisvaardigheden van het schaatsen leren. Wil je later bij een trainingsgroep of gewoon iets makkelijker rijden als er een keer natuurijs ligt? Wil je zien of schaatsen een sport is die bij je past, of wil je gewoon met veel plezier actief bezig zijn? Ga dan jeugdschaatsen!

 

Bij het jeugdschaatsen staat plezier voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningetjes leer je spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Het seizoen van jeugdschaatsen loopt vanaf de herfstvakantie tot ongeveer maart. Je kunt kiezen uit verschillende lesuren. Elke week schaats je op Thialf een uur met hetzelfde groepje en dezelfde trainer. Aan het einde krijg je een diploma. Vanaf diploma D kun je je aanmelden voor het overgangsuur. Soms sturen trainers kinderen vanuit het jeugdschaatsen door naar dit uur als ze daaraan toe zijn. In het overgangsuur, verzorgd door Shorttrackclub Thialf, staat de bochtentechniek centraal. Ook zeer aanbevolen voor de langebaan!

 

jeugdschaatsen (1).jpgovergangsuur.jpg

  

Wil je het eerste een keer proberen? Dat kan! Neem gerust contact op. 

 

Het jeugdschaatsen is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar op maandag-, woensdag, of op zaterdagmorgen op het middenterrein van de 400 meter baan van ijsstadion Thialf in Heerenveen. 

 

In een schaatsles leren we verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. Een paar voorbeelden:

 

  • Hoe moet je op de schaats staan.
  • Wat is een goede schaatshouding.
  • Hoe moet je afzetten bij het schaatsen.
  • Hoe ga je een bocht rijden.
  • Hoe kun je remmen.
  • Wat doe je als je valt.

In de les maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen, pionnen, spelmateriaal etc.

 

De kosten bedragen, voor een heel seizoen, € 142,50.

Aanmelden kan via onze website. Na het aanmelden ontvangt u van ons een bevestiging, waarna de administratieve zaken afgehandeld zullen worden.

 

Wil je in de loop van het seizoen nog instromen?

Informeer dan, via onze website, naar de mogelijkheden.

 

Inloggen
jeugdschaatsen.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!